Создать ответ 
 
Рейтинг темы:
Каскадный режим | Линейный режим
Cыроедение и потенция
09-14-2008, 02:13 PM
Сообщение: #1
Question Cыроедение и потенция
Подскажите как влияет сыроедение на либидо и потенцию. Есть ли какой либо опыт ?
Cr
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
09-14-2008, 09:12 PM
Сообщение: #2
RE: Cыроедение и потенция
Тема такая есть , поищи в Беседке

С февраля 2006
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
09-14-2008, 09:49 PM (Последний раз сообщение было отредактировано 09-16-2008 в 05:19 PM, отредактировал пользователь fotokot.)
Сообщение: #3
RE: Cыроедение и потенция
http://aneros.com/default.php
вот купи себе такую Волшебную Палочку и не парься :-)
Показания счастливых юзеров тут висят (на аглийском)
http://aneros.com/testimonials.php

Ваш МолитвОсловъ
Вебсайт Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
09-14-2008, 10:24 PM
Сообщение: #4
RE: Cыроедение и потенция
Фотокот, спасибо, рассмешил меня до слез :-)))))))))))))
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
09-15-2008, 10:40 AM
Сообщение: #5
RE: Cыроедение и потенция
простите за каламбур......но "стоит" у меня как положено и даже лучше....только чем дольше сыроежу...тем сильнее меняются "ощущения"....еще раз прошу прощения за некоторую пошлость.
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
09-15-2008, 04:29 PM
Сообщение: #6
RE: Cыроедение и потенция
Saniasin твои ощущения слабеют ? Здесь нет ни какой пошлости в чем суть проблемы ?

С февраля 2006
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
09-15-2008, 04:56 PM (Последний раз сообщение было отредактировано 09-15-2008 в 04:56 PM, отредактировал пользователь Saniasin.)
Сообщение: #7
RE: Cыроедение и потенция
под столом)))))))))))нет они блин не слабеют, а наоборот улучшаются качественно.......это извини сложно описать просто все тоньше чувствуешь........
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
01-22-2010, 08:30 PM
Сообщение: #8
RE: Cыроедение и потенция
Сексуальная жизнь сыроеда должна придти в норму. Не думали ли вы о ненормальности того что на всех углах раздеваются до ноготы? А молодые существа так вообще видят смысл жизни в плотских утехах. Вся причина в еде именно она определяет гормональный режим в теле. При употредлении конкретного вида пищи вырабатываются свои гормоны. Состояние перевозбудимости современного слоя общества употребляющего варенную пищу изобилующую большим содержанием неуправляемого белка приводит к необходимости его нейтрализации и вывода. Самым рациональным путем является половая гормональная система, ее, организм и использует для вывода лишнего белка. Почти все, кто ест термообработанную пищу страдают ночными эрекциями сопровождающимися обильным выделением беловатой субстанции богатой белком. Организм пускает лишний белок на создание сперматозоидов. Тот же эффект достигается и у сыроеда, который постоянно переедает орехов. Днем же происходит формирование головастиков, что как раз таки и отражается на чрезмерной и легкой возбудимости. Это ключ в сексуальных потребностях всего общества. Нормальный же человек питающийся сырой пищей возбуждается только в ответственные моменты и не испытывает болезненной необходимости в порнографии или ублажении себя богохульными занятиями.

[Изображение: 134899m.jpg]

«Истребитель нечистой силы http://mr-andersn.narod.ru»
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
01-23-2010, 04:53 AM
Сообщение: #9
RE: Cыроедение и потенция
Жуткие фото! Они прямое доказательство ранней смерти от обжорства.
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
05-10-2010, 09:31 AM
Сообщение: #10
RE: Cыроедение и потенция
ну и фоты...... с таким пузом вообще стыдно в обнаженном виде показываться. состояние гиперсексуальности с подростковом возрасте я считаю нормальным. потом с возрастом блюдоманы зашлаковываются и теряют потенцию, а женщины перестают следить за собой...

http://syroed.getbb.ru/ живая интернет-книга в режиме он-лайн
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
05-17-2010, 05:22 AM
Сообщение: #11
RE: Cыроедение и потенция
друзья мои!!!!!!! скажу вам всю правду-матку, таки быть! и не буду стесняться! на сыроедении год - пиписка стоит не уверенно (хотя за год организм уже успел-бы исцелиться в мои-то 27 лет!!!!!!) - короче - сыроедение говно, заблуждение, так-же как и буддизм!! у меня всю жизнь небыло проблем с сексом, а при сыроедении, не считая повышенных нервяков, так еще и чилен не стоит, вернее стоит - но падает когда не нужно! видимо - на сытый жалудок либидо повышается все-же! а девушка моя, 19 летняя, хочет как хрюшка, поев пиццы........ вот и думай потом, что лучше, сыроедение или секс. рекомендую обратить внимание на этот коммент!!!!! это очень важно!!!! сыроедение - заблуждение, на себе испытал!!!!!!!!!!!!!!
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
05-17-2010, 05:42 AM
Сообщение: #12
RE: Cыроедение и потенция
P.S. кстати, за год сыроедения еще и несваренье схлопотал!!!!!! а то что все логические объясняется, мол дескать, организм перестраивается, шлаки выводятся и т.д. - это называется БРЕД! (БРЕД - логическая конструкция, не опирающаяся на факты!) шиза короче, шизики тоже очень верят в свой придуманый мир(ф)) А подъем энергии при сыроедении - не поверите, тоже могу объяснить!!!!! так вот, доррогие друзья, это не более чем нервяки! вот и все.
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
05-17-2010, 09:53 AM (Последний раз сообщение было отредактировано 05-17-2010 в 09:55 AM, отредактировал пользователь Краса.)
Сообщение: #13
RE: Cыроедение и потенция
сырая пища никоим образом не может повредить человеку, потомучто эта пища созданная СОЗДАТЕЛЕМ для нас с вами

http://syroed.getbb.ru/ живая интернет-книга в режиме он-лайн
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
05-17-2010, 09:59 AM
Сообщение: #14
RE: Cыроедение и потенция
faxyou писал(а):сыроедение - заблуждение, на себе испытал!!!!!!!!!!!!!!

Чёрт, а куча народу ж не в курсе, сыроедят себе наздоровье.
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
05-17-2010, 10:40 AM
Сообщение: #15
RE: Cыроедение и потенция
faxyou на веганстве сидел или с мясом? У меня так тоже без мяса какое-либо желание пропало почти...
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
05-17-2010, 10:45 AM
Сообщение: #16
RE: Cыроедение и потенция
Нужно оно вам? Ребёнка зачать хватит, а остальное - лишняя трата энергии.
Вебсайт Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
05-17-2010, 02:09 PM
Сообщение: #17
RE: Cыроедение и потенция
pastor писал(а):faxyou на веганстве сидел или с мясом? У меня так тоже без мяса какое-либо желание пропало почти...

100% сыромоно
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
05-17-2010, 02:13 PM (Последний раз сообщение было отредактировано 05-17-2010 в 02:25 PM, отредактировал пользователь faxyou.)
Сообщение: #18
RE: Cыроедение и потенция
Seemann писал(а):
faxyou писал(а):сыроедение - заблуждение, на себе испытал!!!!!!!!!!!!!!

Чёрт, а куча народу ж не в курсе, сыроедят себе наздоровье.

я не о здаровье братуха. я про либидо говорю.
а то что перед девушкой раздеться стыдно вообще подстава!!! (весил 65 при росте 179, а сбавил почти до 50 кг!!)
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
05-17-2010, 02:16 PM
Сообщение: #19
RE: Cыроедение и потенция
Краса писал(а):сырая пища никоим образом не может повредить человеку, потомучто эта пища созданная СОЗДАТЕЛЕМ для нас с вами

ну я и говорю, разум может логически выстроить объяснение чего угодно.
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
05-17-2010, 03:23 PM
Сообщение: #20
RE: Cыроедение и потенция
Краса писал(а):сырая пища никоим образом не может повредить человеку, потомучто эта пища созданная СОЗДАТЕЛЕМ для нас с вами
Главное дозу надо знать,бледные поганки и мухоморы тоже созданы СОЗДАТЕЛЕМ,хотя Вы можете сказать что они созданы дьяволом .

http://urlt.dyndns.tv/trafgob.?i=18967
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
05-17-2010, 05:00 PM
Сообщение: #21
RE: Cыроедение и потенция
матроскин, мухоморы - это отличное лечебное растение.
faxyou, ну сыроедение включает в себя и сырое мясо и рыбу вообще то.
Не надо путать с вега сыроедением, где животные продукты исключены. А похудеть до 50-ти это жесть конечно! У меня тоже рост 180 так при 70-ти я уже на дрища стал смахивать.
Вообще мне кажется главное уйти от блюдоманства и уже этим здорово оздоровишся.
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
05-17-2010, 08:13 PM
Сообщение: #22
RE: Cыроедение и потенция
pastor писал(а):Вообще мне кажется главное уйти от блюдоманства и уже этим здорово оздоровишся.

вот!!! поддерживаю эти слова!
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
05-17-2010, 08:32 PM
Сообщение: #23
RE: Cыроедение и потенция
pastor писал(а):ну сыроедение включает в себя и сырое мясо и рыбу вообще то.

ну вообще-то это не так. только сырая растительная. а все остальное уже самообман. хех, мяса нажраться, хорошее сыроедение получается)))))))))
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
03-22-2011, 04:28 PM (Последний раз сообщение было отредактировано 03-22-2011 в 04:33 PM, отредактировал пользователь lucky girl.)
Сообщение: #24
RE: Cыроедение и потенция
цитата indigo childС пониженным либидо жизнь интересней. Можно сделать вывод, что на фоне натурального питания чем ниже либидо, тем выше осознанность и тем чище мир вокруг.
Это точно!!! Меняются приоритеты, хочется познавать себя, развиваться духовно и физически, а секс отходит на второй план, как у животных-они же не трах-ся просто так, только по делу!
Тоже намного снизилось влечение, даже иногда ощущаю отвращение к мужским половым органам, но зато вся энергия переистекла в мозг и просто разговаривать с мужчиной стало намного интереснее!!!
Что делать с мужьями-мясоедами пока не знаю...может кто подскажет???
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
03-22-2011, 05:12 PM
Сообщение: #25
RE: Cыроедение и потенция
да очень просто - пустить на свободный выпас
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
03-23-2011, 04:18 PM
Сообщение: #26
RE: Cыроедение и потенция
Это в мои планы не входит. Мне бы и волки сыты и овцы целы, всё сложно..
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
03-23-2011, 04:29 PM
Сообщение: #27
RE: Cыроедение и потенция
ну тогда в свою веру пытаться обращать надо, иначе действительно будет всё очень и очень сложно
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
03-23-2011, 09:54 PM
Сообщение: #28
RE: Cыроедение и потенция
(03-23-2011 04:29 PM)Roand писал(а):  ну тогда в свою веру пытаться обращать надо, иначе действительно будет всё очень и очень сложно

Это слишком не просто. Тут нельзя допустить давления, иначе ответной реакцией будет агрессия, тем более у мясоедов. Они за своё мясо зверски горло перегрызут кому угодно, потому что находятся под его властью - гуной невежества.
Надо просто собственным примером показать всю выгоду жизни без мяса. Только вот свою детоксикацию на переходе на СЕ лучше им не показывать )))
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
03-24-2011, 09:25 AM
Сообщение: #29
RE: Cыроедение и потенция
Парни не забывайте про чит-коды!
1. пьем молоко. как говорил Arto будучи лактовегетарианцем, это еще как помогает
2. почаще качаем ноги. кровь будет идти через ноги в большом количестве, так что даже в 60 лет будет стоять!

так что делать упор на одно питание глупо.

http://www.syroedenie.com/forum/Thread-Давайте-поможем
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
04-10-2011, 12:48 PM
Сообщение: #30
RE: Cыроедение и потенция
(03-22-2011 04:28 PM)lucky girl писал(а):  Что делать с мужьями-мясоедами пока не знаю...может кто подскажет???
Интересно, у кого-то появились идеи?
Ребятки, не волнуйтесь и в 60 все в порядке.
Цитата:Надо просто собственным примером показать всю выгоду жизни без мяса. Только вот свою детоксикацию на переходе на СЕ лучше им не показывать )))
PsevdoNimB, выгода жизни без мяса совсем незаметна, это больше внутренние изменения, а выгода жизни на сыроедении пока видимых результатов не дает, в моем то возрасте - это сложновато, как видно я не такая упорная как tata...
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
04-10-2011, 01:13 PM
Сообщение: #31
RE: Cыроедение и потенция
(04-10-2011 12:48 PM)marmir писал(а):  выгода жизни без мяса совсем незаметна, это больше внутренние изменения, а выгода жизни на сыроедении пока видимых результатов не дает

Тут действительно всё может быть очень индивидуально для различных конституций, географ.зон, возрастов и пр., тем более, что имеет значение образ жизни, например хорошо, если он подвижный.
У меня без мяса выгода жизни очень замента: высокая выносливость (ежедневно легко выбегаю по ступенькам на свой 16-й этаж практически без задышки), кишечник радует, не пахнет изо рта и пот (если есть) так же и белье, носки без запаха, сколько бы не носил, рельеф тела уплотнился.
Ну а если обратить внимание на главное - внутренние духовные изменения, отношение к ситуации, к людям, их понимание, любовь, то это всё приходит автоматически, потому что тело без мяса перестраивается, как приемник, на более высокую частоту приема.
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
04-11-2011, 03:23 AM
Сообщение: #32
RE: Cыроедение и потенция
PsevdoNimB, я еще когда ела мясо особенно на запах не могла жаловаться, потому что не ела соленое, острое, жаренное, мясо ела с овощами и зеленью, короче практиковала так называемое раздельное питание, запах совсем уходит когда от вареного отказываешься. Кишечник тоже заработал только на сыром. И духовные измения с добавлением только сыроедения тоже есть, хотя здесь совсем необязатьельно, что это результат сыроедения, это может быть продолжение очищение организма от последствий мясоедения.
Да и настолько ли это важно?

По теме могу добавить, что недавно по телевизору обсуждали тему: почему виагра не помогает? И даже несыроеды признавали, что по большей части не физиология виновата, а психология. Пациентов во сне обследовали и многих признали вполне здоровыми т.е. с ними уже только психологи работали.
Так что мужчины побольше уверенности в своих силах и все будет в порядке, а женщинам любви и терпения.
Только на сыроедении потребность в сексе как-то не наблюдается, хотя у подруг и постарше похоже все с этим в порядке. Но это уже их проблемы.
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
04-11-2011, 10:55 AM
Сообщение: #33
RE: Cыроедение и потенция
(04-11-2011 03:23 AM)marmir писал(а):  Только на сыроедении потребность в сексе как-то не наблюдается,

Всё правильно. Ведь человек начинает пребывать в иной гуне, на частотах повыше, чем животные.
Это я сказал не для гордыни, а просто как факт Smile
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
11-16-2011, 03:13 PM
Сообщение: #34
RE: Cыроедение и потенция
(09-14-2008 02:13 PM)CraDo писал(а):  Подскажите как влияет сыроедение на либидо и потенцию. Есть ли какой либо опыт ?
Cr

Положительно и качественно влияет Smile
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
12-30-2011, 03:59 PM (Последний раз сообщение было отредактировано 12-30-2011 в 04:03 PM, отредактировал пользователь Redskinned.)
Сообщение: #35
RE: Cыроедение и потенция
Сам прошел через этап сильно пониженного влечения, когда проходил через переходный этап с варенего-мусора на СЕ. Период не такой уж и короткий, так что были мысли идти к урологу и проверяться. Sad
Опять же, Изюм описывает сходные проблемы во время его перехода и очистки организма.

Благо после прохождения этого этапа и включения в рацион правильных соков и вымоченных орехов, все стало даже лучше чем было. Теперь можно "вешать по несколько ведер с водой". Big Grin

Касательно потребности, то лично для меня, с повышением вибраций потребности моего существа изменились, впрочем физическое тело все же требует регулярной разрядки, хотя и не в бездумной форме, а более эмоционально-энергетически-глубокой.

"Сатья Саи Баба о саттвичном питании и здоровье"
"God equals man minus ego" - Sathya Sai Baba
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
12-30-2011, 09:03 PM
Сообщение: #36
RE: Cыроедение и потенция
я получил вчера денежку , заплатил за комнатку и накупил витаминов в Аптеке на 100$
чтобы зиму перекантоваться
- была сумашедшая уценка там 70%
и я заплатил всего $30

тем более что витамины из Натуриста, а не простой химической Аптеки -
это выжимки из трав и цветочков разных !
Так одна таблетка Экстракта Одуванчика заменяет 1600 живых листиков.
Разве стал бы я даже летом жевать 1600 листиков, как тот кролик ?

а коробка порошка - молотые сухие бразильские ягоды Акажу : !
просто растворил обратно в чашке с водой и тот же сок ! никакой химии

а косточковое масло из виноградных косточек выжатое прессом -
писюн стоит как у волка на морозе, потом !

такие Витамины токо Олиграхи потребляют обычно - а тут и я попался на скидку 70%

Toungue


Прикрепления
.jpg  k1000000.jpg (Размер: 32.86 Кб / Загрузок: 25)
Вебсайт Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
04-06-2012, 10:41 AM
Сообщение: #37
RE: Cыроедение и потенция
Ребят, скажите пожалуйста, а как долго длится этот период, когда секса не хочется? Скока мне еще ждать?
Ситуация такая: мне 23, мужу 34. Он сыроедит уже года полтора, я всего пол года, но оба со срывами. Ощутила большие плюсы, очень хочу перейти полностью, только пока не получается.
Только у мужа проблемы с этим делом: почти не стоит, да и ему просто не интересно, говорит что смысла не видит. пробовали просто не кончать, но ему лень. Учитывая что женщине нужно дольше чем мужчине, то 3 раза в месяц по 3 минуте мне катастрофически не хватает. Я уже во сне изменять стала! Снится вот такое блаженство, а потом вдруг не середине такой облом! Вспоминаю, что я замужем. просыпаюсь с паршивым настроением. все бесит!
Без секса оно конечно можно, но как быть если муж от меня и во всем остальном шарахается! Я как кошка, которая лезет на коленки чтоб ее погладили, ей же в писькин домик никто ничего не пробовал совать, так и мне надо чтоб меня обняли и поцеловали. У меня уже скоро будет как в фильме Амели: отец дотрагивался до Амели только раз в месяц во время медицинских осмотров, От этой необычайной близости у Амели начинало усиленно биться сердце и отец решил, что у Амели врожденный порок сердца.
Я конечно, понимаю, что многие скажут, что я озабоченная, но я детей хочу, и совсем не хочу чтоб процесс зачатия был похож на то, как в процедурном кабинете уколы ставят и занимал секунд 20: приспусти штанишки, ложись, расслабь попу, все...
Уважаемые мужчины! может дело не в сыроедении, а в психологии, вам виднее, делать то чего?!!!
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
04-06-2012, 12:10 PM (Последний раз сообщение было отредактировано 04-06-2012 в 12:40 PM, отредактировал пользователь PsevdoNimB.)
Сообщение: #38
RE: Cыроедение и потенция
НастасьяЖарПтица, лучше б Вы другого человека в своих проблемах не винили, т.е. переведите палец с мужа на себя, даже если его какие-то провтыки очевидны. Чтобы муж проникся Вашими интересами, станьте ему хорошей женой: уважайте его интересы. Сами не навязывайтесь - это отталкивает еще больше, но если он ничем не занят, то проявляйте ласку. И самое главное: в реале никому об этом не рассказывайте, Вы должны открывать своё сердце и душу только своему мужу. В конце-концов, поговорите с ним, когда он будет в настроении, и когда Вы будете уверены, что сможете избежать конфликта. Поплачтесь ему в жилетку, но без претензий к нему, а так, чтобы муж себя почувствовал добрым хозяином. Женщины сильнее мужчин психологически. Мужики не выносят женских слез. Но, еще раз повторю, если Вы будете давить против его интересов, то будет конфликт.
Дальше - не очень хороший совет, потому что он может идти вразрез с интересами мужа: давайте кушать мужу лук или чеснок (допустим в салате), а сами лук и чеснок не ешьте. Так же обязательно для себя исключите всё острое, соленое, про кофе и речи не может быть, откажитесь от высокобелковой пищи. В результате сексуальные чувства между вами сбалансируются: его увеличатся, ваши уменьшатся. Но если он не захочет лук и чеснок - не вздумайте настаивать ))
Удачи.
Для повышения потенции мужу можно предложить миндаль, артишок, авокадо, манго, бананы, пчелиную пыльцу, кокос, финики, ламинарию, семена кунжута, проростки пшеницы, специи.

Природа и её плоды - поэзия Чистой Воды
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
04-06-2012, 01:31 PM (Последний раз сообщение было отредактировано 04-06-2012 в 02:41 PM, отредактировал пользователь Ivan2raw.)
Сообщение: #39
RE: Cыроедение и потенция
2НастасьяЖарПтица


Мальчикам

Цитата:Male Infertility
Environmental Factors
Roger Billica, M.D.
I. INTRODUCTION
Numerous epidemiological studies in recent decades have documented a decline in male fertility.
Many of these studies propose a link between the deterioration in fertility with growing exposure to
environmental toxins such as anti-androgenic pesticides and fungicides (e.g., DDT and vinclozolin), plasticizers (e.g., bisphenol-A and dibutyl phthalate), water disinfection byproducts (e.g., dibromoacetic acid), heavy metals (e.g., lead, cadmium, and mercury), and common industrial contaminants in drinking water (e.g., benzene, phenol, and trichloroethylene). From a review of available literature, it is apparent that a variety of commonly used chemicals, now abundant in the environment, drinking water, and food chain, can have insidious and long-lasting effects on the male reproductive system.
The rising incidence of male infertility warrants a closer look at both preventable causes and
potential solutions related to environmental and nutritional factors.
II. EPIDEMIOLOGY
Infertility is defined as the inability of a couple to achieve a pregnancy after 1 year of unprotected
intercourse. Approximately 14% of couples are infertile, and in 40% to 50% of the cases, a male
factor is a contributing cause of infertility [1, 2]. Therefore, an estimated 6% of men in their repro-
ductive years are thought to be infertile.
In 1992 Carlsen and colleagues reported a significant global decline in sperm density between
1938 and 1990 [3]. A few years later Swan and colleagues revisited the same issue with an analysis of 101 studies published between 1934 to 1996 and concluded that there has been an overall decline in sperm density of approximately 1.5% per year in the United States and approximately 3% per year in Europe and Australia [4]. Their analysis controlled for variables such as abstinence time, age, percent of men with proven fertility, and specimen collection method. There was no decline trend in sperm density in non-Western countries, but the authors noted that data were very limited for these populations.
III. PATHOPHYSIOLOGY
There are many well-established known causes for male infertility which include [5]:
• Testicular disease (primary hypogonadism)
• Hypothalamic pituitary disease (secondary hypogonadism)
• Post-testicular defects (disorders of sperm transport)

Alcohol and drug abuse (including anabolic steroid use)
Smoking (known to decrease sperm count and sperm cell motility)
Tight underwear (elevates scrotal temperature resulting in decreased sperm production)
Malnutrition (inadequate vitamin C and zinc in the diet)
Infection and disease (testicular atrophy caused by mumps, tuberculosis, gonorrhea, chla-
mydia, influenza, syphilis, brucellosis)
• Hypothyroidism
• Other endocrine imbalances (hyperprolactinemia, congenital adrenal hyperplasia,
panhypopituitarism)
• Physical problems (erectile dysfunction, impaired sympathetic innervation of the genital
tract, genital tract obstruction, ejaculatory dysfunction)

As epidemiological studies have recognized the declining trend in male fertility, the discussion
of etiology has included possible involvement of environmental factors. Since both men and women require a proper balance of estrogens in order to be successful reproductively, some of the more obvious considered causes have included exposures to estrogens and xenoestrogens [6, 7]. These estrogen mimics are known to be endocrine disrupters and are found in everyday personal care products and as the breakdown products from plastics used in items such as water jugs and baby bottles. The estrogen-mimic bisphenol-A (BPA) is used in the manufacture of polycarbonate plastics and epoxy resins from which food and beverage containers and dental materials are made. Perinatal exposure to environmentally relevant doses of BPA has been shown to cause morphological and functional changes of the male genital tract and reduced fertility [8]. Dibutyl phthalate is used widely in pro-
duction as a plasticizer, in cosmetics such as nail polish, and as an additive to adhesives and printinks. Dibutyl phthalate is considered to be an endocrine disrupter and has been shown to impair
spermatogenesis and induce lesions in the reproductive system in animal models [9, 10].
Vinclozolin is a fungicide introduced in the 1970s and is used worldwide on fruits, vegetables, and
vineyards, and thus is commonly ingested. Exposure to vinclozolin in rabbits during development
stages induced presumably permanent changes in spermiogenesis and FSH secretion [11]. Exposure to the fungicides tebuconazole and epoxiconazole were investigated for reproductive effects in rats and found to have endocrine-disrupting effects including disturbances of key enzymes involved with the synthesis of steroid hormones [12].
Reproductive disorders including sperm abnormalities, hypospadias, and decreased fertility have
been linked to pesticide exposure [13–16]. In addition to the direct endocrine disrupting effects
of the various pesticides, there is also evidence that long-term exposure to pesticides can cause
changes in antioxidant enzymes with harmful consequences not only on the immune and nervous
system, but also with issues related to immunofertility [17, 18].
Another environmental concern with infertility is the negative impact of heavy metals on sperm
quality and production. Occupational exposure to lead, mercury, and cadmium has been shown to
cause significant decrease in male fertility [19–22]. Of course occupational contact with toxic metals is not the only risk of exposure due to the diffuse spread of these metals in the environment. Other studies have examined the impact of the presence of heavy metals [23]. For example, the mechanism
of lead toxicity on the testis involves several areas including spermatogenesis, steroidogenesis, and the reduction-oxidation system. Chronic lead exposure can induce decreased testosterone synthesis,
decreased germ cell population, and peritubular fibrosis [24].
Male infertility issues have also been linked with a variety of common industrial and household
chemicals [25–27]. These include:

Dibromoacetic acid (a water disinfection byproduct)
Solvents such as trichlorethylene
Phenol
Chloroform

In the presence of such widespread exposure to potentially harmful toxins, there is some
question as to why the impacts on male fertility are not even more widespread than noted. A
reasonable explanation could be related to the concept of biochemical individuality, wherein
the level of function of the detoxification and elimination pathways necessary for neutraliza-
tion and removal of these chemicals and heavy metals varies from person to person. One study
showed that individuals with impaired methylation due to genetic polymorphisms have frequent
alterations in fertility [28]. Other studies have found that disruption of glutathione S-transferases
(enzymes that detoxify electrophilic compounds) interferes with fertilizing ability of spermato-
zoa [29]. So whether an individual has genetic or acquired polymorphisms, changes in cellular
detoxification functions appear to be an additional risk factor for environmental impacts on male
fertility.
IV.
PATIENT EVALUATION
In considering the possibility of environmental causes with a male patient diagnosed with infertility,
a variety of testing is available. For example Accu-Chem Laboratories and US BioTek Laboratories
offer various analyses for pesticides and common environmental and occupational chemicals including solvents and phthalates. Since blood testing for levels of heavy metals is only accurate for fairly recent exposure, most evaluations for heavy metals should more appropriately focus on testing that indicates tissue impact of past or chronic exposures. These tests would include urinary porphyrins 30 or a urine provocative challenge test using clinical dosing of the appropriate chelating agent
(such as EDTA or DMSA). Many laboratories perform these tests and can provide the clinician with detailed guides for test administration and assistance with interpretation of the results. Testing for organophosphate pesticide exposure within a few months of exposure can be accomplished with red blood cell cholinesterase determination [31].
As with most diagnostic endeavors the clinician must take a careful history looking for poten-
tial exposures, family history of other potential manifestations of environmental toxicities (e.g.,
neurological and developmental disorders), and have a high index of suspicion. However, the
chemicals and metals involved with increased risk of male infertility are so common and ubiq-
uitous in today’s world that it may not be necessary to find a specific or significant history of
exposure. For example, one study demonstrated clinically significant human exposure to pes-
ticides simply through the persistent presence of these chemicals on foods [32]. Another study
demonstrated elevated pesticide urinary metabolites of children in farmworker households [33].
In many areas of the country households receive routine treatments with pesticides, and a number
of communities have re-instituted pesticide spraying due to the recent concerns with the West
Nile virus.
V.
TREATMENT
While the various treatment approaches for the more typical causes of male infertility are detailed
elsewhere, the successful clinical intervention for environmental causes requires that the clinician
be familiar with three areas of priority: prevention, detoxification, and nutritional and biochemical
support for male fertility.
PREVENTION
Prevention basically consists of avoidance of exposure to the offending agents. This is not only
important for men of reproductive age, but also for women to prevent exposure to the fetus in
utero and for children during growth and development. Due to the overwhelming presence of the
identified chemicals and toxins in our environment, avoiding them may seem an impossible task.

However, there are simple, basic, and commonsense steps that any person or family can take to
reduce their risk of exposure. For example:
• Knowing the source, quality, and content of household and workplace drinking water and
if necessary, installing water filtration such as reverse osmosis sufficient to remove chemi-
cals and heavy metals.
• Reducing exposure to pesticides and fungicides on fruits and vegetables (either through pur-
chase of trustworthy organic produce or use of vegetable wash soaps prior to consumption).
• Being aware of and participating in efforts to reduce exposure to heavy metals that are
still found in some vaccines, dental fillings, pharmacological agents, consumer products,
certain fish and seafood, and other products.
• Finding nontoxic alternatives for the use of household pesticides and cleaning agents.
• Limiting exposure to plastics used in food preparation and storage. For example, use nonplas-
tic containers and covers while heating food in microwave ovens. Discard scratched cook-
ware with nonstick surfaces. Store food and beverages in glass instead of plastic containers.
DETOXIFICATION
Detoxification of offending chemicals and heavy metals may involve a variety of therapies. The
basic principles of clinical detoxification remain important when dealing with either heavy metals,
pesticides, plastics, or other chemical toxins. Especially important are the maintenance of tissue
hydration and avoidance of constipation. Correction of underlying metabolic and nutritional defi-
ciencies such as impaired methylation and hypothyroidism should precede any focused detoxification protocols.
Phospholipids and essential fatty acids: Because the area of toxic impact often involves disrup-
tion of the cell membrane bi-lipid integrity, steps to restore the balance of essential fatty acids in the cell membranes are a foundation for recovery. The health of the cell membrane is a key determinant of the function of the tissue, and therefore detoxification requires that the membrane of the cell be supported with balanced essential fatty acids and supportive phospholipids. Phosphatidylcholine (PC) is the most abundant phospholipid of the cell membrane and plays a key role in detoxification.
In addition to phosphatidylcholine, a ratio of balanced essential fatty acids (4:1 omega-6 to omega-3 oil) provides the cellular nourishment for healthy membrane function [34–36]. Typical adult dosing for phosphatidylcholine in support of cell membrane repair and detoxification is in the range of
1200 to 2500 mg daily in two divided doses. Essential fatty acids can be found in a balanced ratio
of 4:1 omega-6 (such as sunflower or safflower oil) and omega-3 (flax oil) and are recommended in
a therapeutic dose range of 2 to 4 tablespoons daily. It is very important that these oils be organic,
cold-pressed, and maintained in a refrigerated state to avoid rancidity. Foods that are high in phosphatidylcholine are those that provide lecithin, including eggs, soy, brewer’s yeast, grains, legumes,
fish, and wheat germ. A word of caution is prudent concerning the inclusion of soy products with
men being treated for infertility due to the possible estrogenic effects of soy proteins. However soy-derived lecithin should not be an issue in this regard.
Glutathione (g-glutamylcysteinglycine [GSH]) performs a variety of vital physiological and met-
abolic functions within all cells affecting the preservation of tissue integrity. GSH plays a major
role in detoxifying many reactive metabolites by either spontaneous conjugation or by a reaction
catalyzed by the GSH S-transferases. As a result, its functions include a variety of areas such as:
• Maintenance of protein structure and function by reducing disulfide linkages of proteins,
including metallothioneins (involved with heavy metal detoxification)
• Stabilization of immune function
• Protection against oxidative damage

Detoxification of reactive chemicals
Formation of bile
Leukotriene and prostaglandin metabolism
Reduction of ribonucleotides to deoxyribonucleotides
The elevation of cellular levels of glutathione provides a key defense against toxic products of
oxygen, particularly in the mitochondria, and serves to up-regulate tissue detoxification [37, 38].
Various strategies exist for repleting cellular glutathione:
• Glutathione given orally has been demonstrated in vivo to raise plasma levels [39]. Recently
available formulations of acetyl-glutathione appear to have good absorption and bioavail-
ability with recommended dosing of 100 mg once or twice daily.
• Intravenous glutathione (push) in doses ranging from 1500 to 2000 mg has been combined
in series with IV phosphotidylcholine as a therapy for various neurodegenerative disorders
by various clinicians and is described in detail in the instructional manual The Detoxx
Book: Detoxification of Biotoxins in Chronic Neurotoxic Syndromes by Foster, Kane, and
Speight (2003).
• Glutathione precursors include n-acetyl-cysteine (NAC), l-methionine, l-glutamine, and
l-taurine. Administration of precursors do not seem to raise glutathione levels if they are
already in the normal range, but do appear to raise abnormally low GSH levels back to
normal [40]. Following its intestinal absorption, NAC is converted to circulating cysteine
and can effectively replenish GSH in depleted patients [41]. It is not recommended to use
oral forms of plain l-cysteine because it is known to be highly unstable and potentially
toxic. The activated counterpart of l-methionine, s-adenosylmethionine (SAMe), is well
tolerated and has been shown to replenish erythrocyte GSH. Taurine is a sulfur amino acid
that, given orally, can raise platelet GSH in healthy males [42].
• Alpha-lipoic acid (ALA) is a broad-spectrum, fat- and water-phase antioxidant with potent
electron-donating capacity, and is another GSH repleter. Oral ALA raises GSH levels in
HIV patients, and has been demonstrated to improve biliary excretion of heavy metals as
transported by reduced glutathione [43, 44]. Typical therapeutic dosing is in the range of
100 to 300 mg twice a day.
Far infrared sauna is a broad-spectrum detoxification modality that is available for home and
clinical use. Far infrared wavelength is a section of the natural band of light that is not visible to
the human eye, but can be felt like heat. Rather than the traditional steam or dry saunas, far infra-
red saunas use that specific energy wavelength to penetrate the body tissues and stimulate cellular detoxification through the breakdown and release of fat-stored toxins and subsequent elimination through sweating. Although there are many claims regarding the ability of far infrared sauna to safely and effectively remove a variety of toxicants including heavy metals, there are few studies available to support these claims [45–47]. However, the data that are available suggest that this treatment warrants further attention and study given the scope of environmentally related illness.
Detoxification of heavy metals is performed using chelation agents such as EDTA (IV and oral)
and DMSA (oral) according to clinically established protocols. Further training and certification in the treatment of heavy metals are available through the American College for Advancement in Medicine.
NUTRITIONAL AND BIOCHEMICAL SUPPORT
Nutritional and biochemical support for a healthy male reproductive system is an important adjunc
tive strategy in any attempts to help a patient recover fertility. The following nutritional therapies
have shown promise in this area:

Arginine
The amino acid arginine is a precursor in the synthesis of putrescine, spermidine, and spermine,
which are thought to be essential in sperm motility. A 1973 study by Schacter and colleagues
demonstrated significant improvement in sperm count and motility in 74% of subjects after taking
4 g/day for 3 months [48]. Researchers in Italy evaluated the efficacy of arginine in 40 infertile
men. After 6 months of therapy there was significantly improved sperm motility without any side
effects [49].
Carnitine
In the epididymis, carnitine serves as an energy substrate for spermatozoa, enhancing transport
of fatty acids into the mitochondria. In a study involving 124 infertile patients, a direct correlation
between semen carnitine content and sperm motility was found [50]. Several other studies have
demonstrated improvements in sperm health parameters following administration of carnitine in
the ranges of 3 to 4 g/day [51, 52].
Zinc
The normal functioning of the male reproductive system requires this trace mineral. Zinc defi-
ciency is associated with decreased testosterone levels and sperm count. An adequate amount of
zinc ensures proper sperm motility and production, while deficient levels are often found in infertile
men with diminished sperm count. Several studies have found supplemental zinc may be helpful in treating male infertility [53, 54].
Glutathione and Selenium
In addition to its role in detoxification as previously discussed, glutathione is vital to sperm anti-
oxidant defenses and has demonstrated a positive effect on sperm motility [55]. Selenium and glutathione are essential to the formation of an enzyme present in spermatids that is necessary for spermatozoa maturation. Deficiencies in either substance can lead to defective sperm motility [56].
A variety of studies have shown improvement in male fertility parameters following administration
of glutathione (600 mg daily IM) or selenium (200 μg/day) [57, 58].
Vitamin C
Studies have shown the concentration of ascorbic acid in seminal fluid directly reflects dietary
intake, and that lower levels of vitamin C may lead to infertility and increased damage to the
sperm’s genetic material [59]. One study demonstrated significant improvements in sperm countin previously infertile but otherwise healthy men following administration of 1000 mg of vitamin C
daily [60].
Vitamin B12
The synthesis of RNA and DNA as part of cellular replication requires vitamin B12, and deficiency
states have been associated with decreased sperm count and motility. Studies have administered
doses in the range of 1000 to 6000 μg/day (the average dose being 1500 μg daily) and have consistently shown improvements in sperm production [61, 62].
Antioxidants
Key components of the sperm cell include polyunsaturated fatty acids and phospholipids, which are susceptible to oxidative damage. As with all cells, sperm metabolism results in production of reactive oxygen species, which can result in free-radical-induced damage. Various reports indicate that supplementation with additional antioxidants such as vitamin E and CoQ10 may provide improvement to sperm cell function.


SUMMARY
The decline in male fertility has been attributed in part to an increasing incidence of exposure to environmental factors such as pesticides and fungicides, heavy metals, plastics, and industrial and household chemicals. As part of a workup with patients who suffer from infertility, these environmental factors should be taken into consideration by the clinician. Testing for exposure could include:

• Urine panels for environmental pollutants and chemical exposures
• Heavy metals testing using urine porphyrins and provocation with chelation agents
• Red blood cell cholinesterase determination for pesticide exposure


Treatment for these environmental factors in male infertility focuses first on prevention, with avoidance of exposures. Remediation of the toxicity can involve:

• Proper hydration and bowel elimination
• Correction of underlying nutritional and metabolic deficiencies
• Providing a therapeutic balance of phospholipids and essential fatty acids
• Administration of glutathione and glutathione precursors
• Removal of heavy metals via chelation
• Far infrared sauna


Nutritional support for a healthy male reproductive system includes:
• Arginine
• Carnitine
• Zinc
• Glutathione and selenium
• Vitamin C
• Vitamin B12
• Antioxidants

Male infertility involves a variety of factors and contributing causes. Since a large percentage of male infertility cases are due to unknown causes of deficient sperm production, environmental factors and nutritional considerations should be a standard part of the evaluation and therapeutic considerations. Occupational exposures, diet and lifestyle choices, pesticide residues, and xenoestrogens adversely affect spermatogenesis. Therefore exposure avoidance and clinical management of these issues are indicated, including proper detoxification and nutritional support strategies.

Девочкам


Цитата:MANAGEMENT RECOMMENDATIONS
EDUCATE
The primary care setting offers the opportunity to emphasize that the fetal environment, greatly influenced by nutrition, interprets the conferred genetic material.

ASSESS NUTRITIONAL STATUS
Assessment of a woman’s nutritional status during pregnancy is more complicated than assessment of a nonpregnant woman. The physiological changes of pregnancy, including hormone-induced changes in metabolism, shifts in plasma volume, and changes in renal function and patterns of urinary excretion, result in alterations of nutrient levels in the tissues and fluids available for evaluation and interpretation [37]. Plasma concentrations of some nutrients show a steady decrease as pregnancy progresses, possibly a result of hemodilution. Concentrations of other nutrients, however, may be either unaffected or increased because of pregnancy-induced changes in the availability of carrier molecules.
The current recommended dietary reference intakes (DRIs) for pregnant, lactating, and non-pregnant adult women (ages 19–50 years) are shown in Table 42.3 [38]. Table 42.3 is based on the resources using the adequate intake (AI), which refers to the recommended daily average intake level, assumed to be adequate, that is based on either observed or experimentally determined estimates of nutrient intake by apparently healthy individuals; and the recommended dietary allowance (RDA), which refers to the average daily dietary nutrient intake level sufficient to meet the nutrient requirement of nearly all (97% to 98%) healthy individuals.

REVIEW NUTRIENT REQUIREMENTS

Energy
When compared with a nonpregnant woman, a pregnant woman requires an estimated average additional energy during the course of a term pregnancy of approximately 335 MJ (80,000 calories).
This includes energy needed for the products of conception (0.2%), maternal fat stores (0.4%), and extra energy needed to maintain new tissues (0.5%) [2, 39]. Energy demands during pregnancy are affected by food intake, physical activity, diet-induced thermogenesis, and maternal fat storage. Thus the current recommended dietary reference intakes of an additional 340 kcal/day (1420 kJ/day) and 452 Kcal/day (1888 kJ/day) during the second and third trimesters, respectively, may not meet individual’s energy needs. Interestingly, although the maternal basal metabolic rate rises throughout pregnancy in well-nourished women, it has been found to decrease in poorly nourished women until late in pregnancy, suggesting an energy-sparing metabolic flexibility that benefits the developing fetus [40].

Protein
During pregnancy, the mother accumulates an estimated 925 g of protein, which is deposited in fetal, placental, and maternal tissues primarily during the second and third trimesters [37]. Protein requirements during the first trimester do not increase significantly. However, during the last two trimesters, the calculated protein RDA for a pregnant woman is 1.1 g/kg/day, equivalent to 25 g/day of additional protein for a pregnant 57 kg reference woman. This results in a recommended protein intake of 71 g/day for a pregnant woman compared with 46 g/day for a nonpregnant woman [38]. However, studies show that women of reproductive age in the United States consume diets that provide mean protein intakes of about 70 g/day, well in line with the estimated pregnancy requirement [41]. It is recommended that pregnant women consume two or three servings of protein daily.
A serving of protein is about 1 oz of cooked animal meat or fish, one-half cup of cooked dry beans, 1 egg, or 2 tablespoons of peanut butter.

Calcium
Calcium needs during pregnancy are increased because of the skeletal development of the fetus.
There are no data showing that pregnancy causes a permanent negative effect on maternal calcium and bone metabolism. Dietary calcium requirements between pregnancy and nonpregnancy are not different since calcium intestinal absorption is increased during pregnancy. Requirements of calcium during pregnancy are 1200 mg/day for women aged 19 to 50 years and 1500 mg/day for women who are 18 years or younger. In a randomized controlled study, calcium supplementation of 1200 mg/d from dairy foods in adolescent mothers resulted in higher maternal vitamin D and folate levels and higher newborn weight and bone mineralization compared to controls [42]. Sources of calcium include dairy products, tofu, sesame seeds, and spinach. Most prenatal vitamins contain about 250 mg of calcium and therefore will fail to meet daily calcium requirements if used as the sole source.
Calcium metabolism is affected by eclampsia, preeclampsia, and pregnancy-induced hypertension. Mothers with preeclampsia have hypocalciuria, higher PTH concentrations, lower ionized calcium, and lower 1,25-dihydroxyvitamin D concentrations compared to mothers with normal pregnancies. Some investigators believe that low daily calcium intake may be the major cause of pregnancy-induced hypertension. Countries where the daily calcium intake is low have higher rates of eclampsia. Also, the risk of pregnancy-induced hypertension in American and Canadian women is higher among women with low milk intake (<1 glass/day) than among those with a moderate intake (1–2 glasses/day) [43, 44]. Results of calcium supplementation trials have been inconsistent, but they largely indicated a beneficial effect on pregnancy-induced hypertension and for pregnant mothers who have low daily calcium intake. It has been recommended to supply an extra 1000 to 2000 mg/day throughout the second half of pregnancy [45–50].
Calcium supplementation may also be beneficial in protecting both mothers and fetuses from toxic lead exposure. Lead can cause irreversible neurologic damage, negative renal effects, and reproductive toxicity. Lead is easily ingested through the GI tract and deposits largely in bones. As pregnancy results in increased bone turnover to mobilize calcium stores, lead can be released as well and potentially affect both the mother and the developing fetus’s nervous system. Hernandez et al. conducted a randomized, double-blind placebo-controlled trial involving more than 600 lactating women [51]. They found that supplementation with 1200 mg of elemental calcium per day significantly decreased circulating lead levels, particularly in women who began the study with the highest lead level burdens. Calcium supplementation also lowers these levels in infants. Because similar increases in bone turnover can be seen during pregnancy, it seems likely that these results can be expanded to pregnancy as well.
To meet these needs, the pregnant woman needs to consume 1000 to 1500 mg calcium per day.
Requirements can be met with various foods and/or supplemental calcium. Calcium supplements should be taken separately from prenatal vitamins or iron supplements, as iron absorption will be decreased. Additional information on calcium supplementation can be found in Chapter 32, “Metabolic Bone Disease.” How the alkalinizing effect of fruits and vegetables reduces the metabolic demands for calcium is detailed in Chapter 31, “Osteoporosis.”

Vitamin D
Vitamin D is necessary for increasing intestinal absorption of calcium, maintaining bone mineralization, and avoiding yperparathyroidism (Chapter 17, “Hyperparathyroidisms”). Since vitamin D is generated from sunlight exposure, vitamin D synthesis is limited in the northern United States Pregnancy owing to the latitude and the decreased hours of daylight between October and March [52]. Recent studies indicate rates of vitamin D insufficiency to be as high as 40% [53, 54]. The best food sources of vitamin D are cod liver oil, fortified milk and other dairy products, and salmon. Mushrooms that have been exposed to UV light are under study as a potential nonanimal product food source of vitamin D. Requirement of vitamin D during pregnancy is 5 μg or 200 IU daily, though higher amounts may be needed for those mothers who have limited sunlight exposure. It has been reported that despite taking prenatal vitamins that contain 200 to 400 IU vitamin D, 90% of pregnant women were still vitamin D deficient. Vitamin D deficiency during pregnancy has been associated with preeclampsia [55] and the development of newborn rickets. Whether vitamin D deficiency continues to be a clinical problem or public health issue and if the current vitamin D requirements need to be changed, warrant future research and studies.

Iron
Iron needs are increased during pregnancy because of the maternal increase in the mother’s blood
volume. A pregnant woman must take in an extra 700 to 800 mg of iron over the course of her pregnancy, most of which is needed during the last half of the pregnancy [56]. Since most women rarely start pregnancy with adequate iron stores, iron supplementation in the form of ferrous sulfate, gluconate, or fumerate may be necessary to prevent iron-deficiency anemia. Maternal iron-deficiency anemia has adversely affected both mother and infant outcomes, resulting in low gestational weight gain, premature delivery, low birthweight, and maternal hypothyroidism [57].
Iron requirements through diet alone during pregnancy are often not met, and therefore a supplement is required. The average prenatal vitamins contain 30 to 60 mg of iron, which is above the recommended daily requirement of 27 mg/day. Combining iron with vitamin C intake will improve iron absorption and may minimize GI intolerance. Excellent sources of iron include red meats, chicken, turkey, fish, and lentils. Additionally, cooking foods in an iron skillet may help to increase intake.

Folic Acid
Folic acid requirements increase during pregnancy in response to the demands of maternal erythropoiesis and fetal and placental growth [56]. Folate functions as a coenzyme in nucleic and amino acid metabolism. A deficiency in folic acid has resulted in neural tube defects in the fetus and poor pregnancy outcome. Therefore, it is recommended that all women of childbearing years and pregnant women should consume 400 μg of folic acid per day. Supplementation should begin
1 month before conception to ensure that vitamin levels are adequate at the time of neural tube closure [58]. Prenatal vitamins contain 1000 μg of folic acid, which is more than adequate to meet the daily requirements. Dietary sources of folate are fortified breakfast cereals, cowpeas (black-eye peas), spinach, liver, green vegetables, citrus fruits, juices, and whole wheat bread (see Chapter 38, “Cervical Cancer”). In addition to assuring that women consume adequate amounts of folate, it is important to note that several drugs interfere with folate metabolism. These include trimethoprim (commonly used to treat urinary tract infections), pyrimethamine (an antimalarial), methotrexate, and phenytoin. Other drugs may also disrupt folate utilization, and it is important to obtain a thorough medication history from any pregnant woman.

Essential Fatty Acids
Linoleic and alpha-linolenic acids are essential fatty acids, meaning that they come from diet.
They are the nutrients that the body then further processes into gamma-linolenic acid, dihomogamma-linolenic acid, eicosapentaenoic acid, and docosahexaenoic acid to form the structural components of the central nervous system (Chapter 5, “Hypertension,” Table 5.5). The requirements of these essential fatty acids are increased during pregnancy, especially in the last trimester. The daily requirements for linoleic acid and linolenic acid during pregnancy are 13 and 1.4 g/day, respectively.
Given the importance of essential fatty acids to fetal development, many studies have focused on a potential role for fatty acid supplementation in improving pregnancy outcomes. A recent Cochrane review pooled the results of several such studies in an attempt to better answer the question of whether such supplementation may lead to improved perinatal outcomes [59]. These studies focused on women whose pregnancies had not been complicated by preeclampsia or IUGR. The results of this review demonstrated that supplementation led to modest increases in length of gestation (2.6 days), decreased incidence of infants born prior to 34 weeks, and slight increases in birthweight.
Functional nutritional assays and balanced essential fats supplementation approaches are discussed throughout this text.

Choline
Choline is a small molecule whose metabolites perform a wide array of functions in all cells throughout the body, including serving as structural components of cell membranes and transmembrane signaling. Studies in rats have suggested that choline may be particularly important in neurological development [60–62]. These studies demonstrated that choline supplementation during critical periods of in utero neurological development improves memory function in rats as adults.
While similar studies in humans have yet to be performed, this area of research may eventually support a role for choline supplementation in pregnant women, especially those who have undergone a cholecystectomy as they are at increased risk for developing choline deficiency.

Iodine
The demand for iodine increases during pregnancy commensurate with other minerals. Maternal goiter is a very late stage of iodine deficiency. Chapter 16, “Hypothyroidism,” details methods of earlier detection and explains how certain foods and supplements can be goiterogenic.

AVOID TREND DIETS, SUPPLEMENT FADS, AND UNNECESSARILY RESTRICTING DIETS
Efforts to improve pregnancy outcomes by altering the nutritional intake of pregnant women through trend diets, supplement fads, and unnecessarily restrictive diets have met with limited success. Kramer performed a meta-analysis of 49 smaller trials looking at the effects of maternal energy and protein supplementation during pregnancy [63]. While augmenting energy and protein intake did lead to slightly larger fetal weight gain in general, the infants of undernourished women did not particularly benefit versus those of adequately nourished women. Furthermore, nutritional supplementation did not result in any long-term growth or neurodevelopment benefits. As such, this analysis concluded that simple energy or protein supplementation does not lead to improved maternal or fetal outcomes, and even more concerning, protein supplementation in particular may actually be associated with impaired fetal growth.

STRIKE A BALANCE ON CONTROVERSIAL FOODS

Tea
Tea is a good source of hydration that provides antioxidants and is low in calories and glycemic load. Furthermore, ginger teas help to reduce nausea associated with pregnancy. Despite these facts, the use of herbs and herbal supplements during pregnancy has not been recommended [64] out of concerns for imported teas, which are not regulated and for which the dosage and purity cannot be accurately determined. Some herbal products have been found to be contaminated with lead [65].
Many herbal supplements have been found to stimulate uterine contractions, which may increase the risk of miscarriage or preterm labor. The American Academy of Pediatrics recommends that pregnant women choose herbal teas in filter teabags and limit consumption to two 250 mL servings Pregnancy per day. Certain herbal teas such as citrus peel, ginger, lemon balm, linden flower, and rosehip are considered safe [58].

Fish
In many ways, fish represent an excellent food during pregnancy, being a good source of protein, fatty acids, vitamins, and minerals. However, ongoing concerns regarding mercury contamination limit the clinician’s ability to recommend increasing fish intake by the pregnant woman. As a result of these concerns, the FDA has recommended that pregnant women avoid eating fish known to have high mercury levels (such as swordfish, shark, and king mackerel) and to limit consumption of other fish to no more than 12 ounces per week. Additionally, it is important to note that fish caught in local bodies of water may have highly variable mercury levels based upon the locale. It is important to counsel pregnant women to check local fish advisory services as to the levels of mercury in these fish. Dietary supplementation of selenium, a trace mineral found in most prenatal vitamins, may help to offset the damaging effects of mercury.

COUNSEL FAMILIES ON THE PROGNOSIS OF IUGR INFANTS AND OTHER
INFANTS WITH A COMPROMISED IN UTERO ENVIRONMENT THAT THIS
IS A RISK FACTOR FOR OBESITY AND INSULIN RESISTANCE
Unfortunately, while many children may have less than optimal fetal environments, this is seldom detectable at a preventable stage or later. IUGR is one postevent marker that the fetal environment was suboptimal and that a number of miscues may have occurred. When IUGR is detected, maximizing health in the postnatal environment, especially by focusing on the importance of healthful nutrition, becomes even more important.
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
04-06-2012, 01:36 PM
Сообщение: #40
RE: Cыроедение и потенция
Это... Для тех кто английский не знает, перевожу в 2-х словах: жрите рыбу и мясо.

Сыроежу 4 с половиной года, вес упал на 12 кг, сила и выносливость соответственно тоже. Донести 3 килограмма из магазина - уже проблема. Зубы портятся, эмаль слазит, волосы выпадают, мерзлявость, повышенная утомляемость, потенция пропала, одной ногой уже стою в ананде, постоянно хочется жрать, а купить не на что. Когда покупаю фрукты, посчитать цену и сдачу не представляется возможным в силу абсолютного отупения. Но это ничего, главное мне нравится! Зато ничего не надо готовить! Холодильник демонстративно отключен на зависть соседям. Буду продолжать в том же духе. Никого не агитирую, потому что никто меня не слушает, а друзей нет. Детей насильно на сырое не перевожу, потому что их тоже нет.
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
04-06-2012, 10:38 PM
Сообщение: #41
RE: Cыроедение и потенция
Прочитал всю тему.
Давно так не хохотал!!!
Вывод:
НАША ЦИВИЛИЗАЦИЯ ОБРЕЧЕНА НА БЕССМЕРТИЕ!
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
11-20-2012, 10:00 AM
Сообщение: #42
RE: Cыроедение и потенция
(05-17-2010 09:53 AM)Краса писал(а):  сырая пища никоим образом не может повредить человеку, потомучто эта пища созданная СОЗДАТЕЛЕМ для нас с вами
Вот он основной посыл веганосыроедения! Аксиома якобы! Которую якобы не нужно доказывать, это и так ясно. Одной такой аксиомы достаточно, чтобы сбить на пару лет с нормального пути любую доверчивую душу.
На самом деле если копнуть, то предпосылки этой якобы аксиомы (ЯА) - тоже сплошные ЯА. Не факт, что создатель тут (на этой планете) проучаствовал. Возможно мы - мусор от генетических экспериментов инопланетян. Судя по нашей болезненности - мы сырой некачественный продукт. Например мой кот жрет жрачку из пакетов типа вискаса, жаренное мясо, ветчину варенокопченую, жрет у хомяка его корм из магазина и вообще сжырает чо видит, оссобенно иностранную кашу вареную любит. При этом он здоров, как аполон. Выпускаешь на улицу, он сцуко скачет по лужайке как подвыпивший депутат. Я никогда не видел чтобы уличные кошки скакали. Обычно они боком-боком и прыг в подворотню. А этот носится как чумовой.
А вот ребенок мой от этой каши явно не в ахти состоянии. Сопли и кашель непрекращающиеся.
Судя по творящемуся в мире беспределу, создатель вообще тут близко не показывается. В камерах бухенвальда сожгли порядка 500 тысяч детишек. И где был создатель? Если он встал со своего дивана и создал для нас пищу якобы, то почему он не встал с дивана, когда детишек жгли. Вы можете представить себе толпу из 500 тысяч детей? Представили. А теперь представьте что через некоторе время от этой толпы остаются обугленные головешки. Уже труднее! А ведь это было!
А вот то чего не было (создатель сидит в своей каморке и создает пищу для нас!) вы прям не просто легко представляете, а трубите на всех углах и затыкаете рот каждому неверному этой своей аксиомой. Если кто сомневается, крутите у виска и считаете человека больным на голову.
Я могу еще много настебать по этоу вопросу, но я думаю вы уже поняли главный мой посыл: не идеализируйте мир, в котором вы живете! И вам легче будет выжить и прожить несколько дольше.
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
08-01-2015, 07:32 PM
Сообщение: #43
RE: Cыроедение и потенция
если чисто количественно то опыт на сыредении такой...во время сыроедения познакомился с девушкой ...начались отношения ...до этого в других отношениях(до сыроедения) с 8 вечера раза 2, до 12 часов ночи- разок; в 1 ночи... ну и если повезёт с "твердостью" то и утречком разочек: итого в среднем за вечер с утром 3-4 раза случай на сыроедении купили с девушкой 7 серий фильма про Гарри Поттера ...и смотрели в течении дня все серии ....что ни серия то секс ...уже с ней прикалываться стали может там 25 кадр с порнухой чо за гари потер такой?)))) 7 раз- часов за двенадцать!!! при этом потенция была тааакая что иногда казалось что "болтик " лопнет от прилива крови причем он не успокаивался еще минуты 3-5 после выстрела....и если обычно" стрелки" показывали без пятнадцати двенадцать, то на сыроедении ---без пяти двенадцать , а то и ровно двенадцать... и ничего не болело от такой частой эксплуатации.... сам связываю этот эффект с тем ,что на таком питании сосуды организма расширяются .очищаются и наполняют кровью все что положено наполнять на 1000 процентов... да ..еще на презики я попал...пришлось старые все выкинуть и при покупке внимательней изучать размер..стал подходить только дюрекс 56 размера....остальные поменьше просто лопались((((
Найти все сообщения
Цитировать это сообщение
« Предыдущая | Следующая »
Создать ответ 


Переход:


Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Обратная связь | Сыроедение | Вернуться к началу | Вернуться к содержимому | Лёгкий режим | Список RSS